Skolflyg

Börja flyga du också!Har du fått upp intresset för modellflyg men inte riktigt vågat ta steget in i Hobbybutiken än?

Då kan vi i Bollnäs Modellflygklubb hjälpa dig att komma igång. Vi rekommenderar att du besöker oss på fältet och ser efter vad modellflyg är och om det är något för dig. Väl på fältet så kan vi erbjuda dig att prova på att flyga med hjälp av dubbelkommando. Ett dubbelkommando tillåter läraren att när som helst ta över kontrollen av modellen om läraren anser det nödvändigt för att reda ut en situation.


Vi har valt att inte ha ett regelrätt skolflyg utan erbjuder istället några prova på flygningar med dubbelkommando där modell och utrustning tillhandahålls av några av klubbens medlemmar.Klubben har inget fastlagt schema för skolflygning. Istället tas varje elev "om hand" av någon av klubbmedlemmarna som fungerar som lärare. Elev och lärare kommer sedan överens om när skolflygning skall ske. Eftersom klubbens resurser är begränsade vad beträffar tillgängliga lärare och flygplan kan det beroende på antalet nybörjare bli viss väntetid för skolflygning.


Vi rekommenderar sedan att du köper en egen enklare nybörjarmodell där vi gärna hjälper dig med intrimning och även kan hjälpa dig upp i luften. Dom modeller som finns idag är mycket prisvärda, enkla att underhålla och laga. Många innehåller dessutom självstabiliserings funktioner som gör det enklare att komma igång och få kläm på flygandet. Om du så önskar så kan vi även erbjuda dubbelkommando med din modell under förutsättning att detta är möjligt.


Om du vill så kan vi hjälpa dig med råd och tips om vad du ska tänka på när du ska köpa din modell och kanske tipsa om en lämplig nybörjarmodell. Du finner kontaktuppgifter nedan.


Eftersom väder och vind är en avgörande faktor när det gäller modellflyg så krävs lite planering för att få till en lyckad dag. Det behövs inte speciellt mycket vind innan det blir besvärligt att flyga och då speciellt om man är nybörjare. Det är därför bra om du hör av dig någon dag i förväg så vi med hjälp av väderleksrapporten kan hitta en lämplig dag för dig att flyga på.


För att få skolflyga så behövs inga förkunskaper och det finns ingen åldersgräns för modellflyg, sunt förnuft och en vilja att lära brukar räcka långt.

Kom gärna ut till oss på Flygmyran och titta och ställ frågor.

Onsdagar och Söndagar är officiella flygdagar men om det är bra väder så finns det nästan garanterat någon på fältet.
 

Kontaktpersoner vid intresseanmälan:


Kassör David Eriksson

E-mail: bollnas_mfk@yahoo.se