Om Bollnas MFK


Lite kort historik runt BMFKBollnäs modellflygklubb BMFK grundades november 1984. Klubben huserade till en början på Hedens fullskalaflygfält men växte sig snart för stor för att kunna vara kvar och började letade sig en ny plats för sin verksamhet.

Valet av plats för ett nytt modellfält föll på den gamla nedlagda soptippen i Eriksnäsbo och detta blev klubbens första riktiga modellflygfält som fick namnet "SOPLANDA ".

Klubben växte snabbt och fick ett 50-tal medlemmar, växte gjorde tyvärr även de andra verksamheterna runt Soplanda vilket till slut ledde till att klubben ännu en gång fick börja se sig om efter en ny plats.

1995 hamnade klubben i Brännmyran mellan Eriksnäsbo och Söräng. Där har nu BMFK anlagt fältet FLYGMYRAN på en arrenderad åker och anlagt en landningsbana på 100x15m med anslutande ytor för klubbstuga verktygsbod och parkering.


Sedan klubben grundades 1984 har antalet aktiva medlemmar avtagit och nu består medlemslistan av dem som bor kvar på orten och fortfarande har ett brinnande intresse för modellflyg. Klubben välkomnar varmt er som är nyfikna på att prova på modellflyg.För detta finns klubbens skolflyg, och för er som kanske redan flyger men ännu inte anslutit till någon modellflygklubb så önskar vi även er välkomna till BMFK.

Modellflyg har utvecklats med hög takt sedan klubbens start 1984 och nu finns en mycket stor variation av radiostyrt för alla åldrar och det är aldrig för sent att börja flyga.